MURADİYE KAYMAKAMI VE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ ERKAN SAVAR’IN 2 NİSAN İLÇEMİZİN KURTULUŞ GÜNÜ MESAJI

"Dünya tarihinin en karanlık döneminde, milletimizin çektiği ıstırapların en yakın şahidi olan Muradiyeli ecdadımız, işgal atındaki topraklarını düşman zulmünden kurtarmak için topyekûn mücadele ederek, 102 yıl önce bugün, mücadelelerini zaferle taçlandırmıştır.

Her biri bağımsızlık destanı yazacak geçmişe sahip olan bu kahramanlar, yaptıkları ile yaşadıkları dönemin ötesine geçmeyi başararak, milli ve manevi değerlerine olan yürekten bağlılıklarıyla tüm dünyaya güçlü bir birliktelik mesajı vermişlerdir. Kurtuluş yolunda gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz, bütün sıkıntılara göğüs germiş ve bizlere bu güzel vatanı bırakmışlardır. Böyle bir ecdadın torunları olan bizlere düşen görev, ecdadımızın kutsal emaneti olan şehrimizi ve ülkemizi millet şuuruyla korumak, daha kalkınmış ve müreffeh yarınlara taşımaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Muradiye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını kutluyor, vatanı uğuruna fedakârca savaşan tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise saygı ve minnetle anıyorum."