sayfa iconETKİNLİKLER

MURADİYE BELEDİYESİ’NDEN “ KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE ” SEMİNERİ

Muradiye Belediyesi’nden “ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ” Semineri

Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Erkan SAVAR’ın talimatıyla Muradiye Belediye Personeline Kadına Şiddetle mücadele semineri verildi. Muradiye İlçe Sosyal Hizmetler Merkezi tarafından düzenlenen seminer kapsamında kadınların hayatları boyunca yaşadıkları fiziki, sözlü ve cinsel şiddet konularında toplumsal farkındalık yaratmak ve bilinçlendirme konuları anlatıldı.

“Aile içi iletişim ve hoşgörü çok önemli”

Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Erkan SAVAR, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde yasal düzenlemelerin; cezaların yükselmesi ve yasal müeyyidelerin arttırılmasının son derece önemli olduğunun altını çizerek, “Fakat ne yazık ki şiddetle mücadelede bu yeterli değil. Aynı zamanda toplumsal farkındalığın oluşturulması, kadına dönük şiddetin önlenmesinde çok önemli bir etken. İşte bu tür etkinlik ve faaliyetlerin, toplumsal bilincin yukarıya çekilmesi ve ciddi bilinç oluşması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle Muradiye Belediyesi olarak mesai arkadaşlarımıza dönük bu etkinliği düzenlemek istedik. Bundan sonraki süreçte bu tür etkinlikleri daha yoğun şekilde sürdüreceğiz. Seminerimizin verimli geçmesini diliyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

“Şiddet, en yakınımızdaki insanlardan geliyor”

Muradiye  Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Şube Müdürlüğünün hizmet içi eğitimleri kapsamında düzenlenen seminerde İlçe Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Sosyolog Erkan BAYRAM, belediye personeline kadının yaşamı boyunca karşılaştığı fiziksel ve psikolojik şiddet hakkında bilgi verdi.

“Şiddetin önlenmesinde, toplumsal farkındalık çok önemli”

Kadına yönelik şiddet konusunda toplumun tüm kesimlerinin katılımının önemine vurgu yapan uzman Erkan BAYRAM,   “Eğitimde Şiddet nedir? Kadına şiddet nedir? Şiddet türleri nelerdir? Dünyada, Türkiye de, İlimizde ve Muradiye ilçemizde ‘Kadına Şiddet’ oranları ile ‘Kadına Şiddet’ nedenleri ve hukuki sonuçları ile Kadına Şiddetle Mücadele de kurumsal mekanizmalar anlatılarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak seminer sonlandırıldı.