sayfa icon Biten Projeler

Balık Bendi Restorasyon Ve Peyzaj Çalışması

Balık Bendi Restorasyon Ve  Peyzaj Çalışması

Bendimahi Çayı’nda, dünyada sadece Van’da yaşayan Van Balığı Inci Kefali göçünü izlerken büyük bir keyif alacaksınız. Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Harun Yücel, Bendimahi Çayı’na Inci Kefali Tesisini yeniden modern bir tesis haline getiriyor.

Muradiye Belediyesi, Van Balığı Inci Kefali’nin muhteşem göçünün izlendiği Bendimahi Çayı’nda restorasyon çalışması yapılıyor. Çamur görüntüsünden kurtarılan Bendimahi Çayı’nın yamaçları da elden geçirildi.

Peyzaj çalışmaları yapıldı.

Muradiye Bendimahi Çayı Inci Kefali Tesisi, restorasyonu kapsamında peyzaj çalışmaları yapıldı.

Ağaçlandırma çalışmaları ile birlikte çevre düzenlemesi de yapıldı. Döşenen parke taşı ile birlikte yürüyüş yolları da halkın hizmetine sunuldu.

Yetişkinler için dinlenme alanları Restorasyon çalışmalarında piknik alanlarına kamelyalar yerleştirildi. Yetişkinler bir taraftan gönüllere ferahlık veren o muhteşem göçü izlerken diğer taraftan piknik de yapılabilecek. Bay ve bayan WC’lerinde de yenileme çalışmaları yapıldı. Çocuklar unutulmadı Siz Bendimahi Çayı’nda kafa dinlerken, çocuklarınız da parkta oynayacak. Çünkü çalışmalar kapsamında çocuk oyun parkı da yapıldı. Çocukların düşme tehlikesine önlem amaçlı Bendimahi Çayı boyunca çit örüldü.

Projenin Fotoğraf Galerisi

• Balık Bendi Restorasyon Ve  Peyzaj Çalışması