sayfa icon Biten Projeler

Muradiye İlçe Mezbahanesi

KAR YAĞMUR ALTINDA DEĞIL HİJYEN KOŞULLARDA KESİM

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Muradiye ilçesinde insa edilen tam donanımlı mezbaha hizmete başladı. 100 küçükbaş, 50 büyükbaş kesim kapasitesi Yavuzselim Mahallesi'nde 600 metrekarelik alana 780 bin lira kaynakla inşa edilen mezbahada günlük 100 küçükbaş, 50 büyükbaş hayvan kesimi yapılabilecek. 4 kasabın sürekli hizmet vereceği tesiste, tüm kesimler veteriner hekim gözetiminde yapılacak. Hayvan sahipleri da memnun Mezbahanın hizmete başlamasıyla birlikte ilçede büyük bir eksikliğin giderildiğini belirten hayvan sahipleri, artık hayvanlarını satmaya gelirken ıslanmayacaklarını, kar altında beklemek zorunda kalmayacaklarını söyledi.

Hayvan sahipleri, küçük ve büyükbaş hayvanların mezbahanın açılmasıyla daha sağlıklı ortamda kesileceğini de dile getirdi.

Projenin Fotoğraf Galerisi

• Muradiye İlçe Mezbahanesi