Haydi Gençler Muradiye Meslek Yüksek Okuluna!

YKS üniversite tercihleri başladı, sizde tercihlerinizi Muradiye MYO’dan yana kullanın.

Muradiye belediyesi ve Kaymakamlığının birlikteliğinde Muradiye özel dershanesinde rehber hocalar eşliğinde tercihlerinizi verin.

Muradiye Meslek Yüksek Okulu: Kimya programı, Laboratuvar Teknolojisi, Park ve Bahçe Bitkileri / Peyzaj ve Süs Bitkileri olmak üzere 3 bölüm açılmıştır.

Kimya Programı

Bu program, ülkemiz ve piyasa koşullarının ihtiyaç duyduğu, kimya alanında yetişmiş kalifiye eleman açığını gidermek amacıyla kurulmuştur. Bu programı başarı ile bitiren öğrenciler "Kimya Teknikeri" ünvanını almaya hak kazanırlar.

Kimya Teknikeri

Bir kimya teknikerinin ana görev ve sorumluluğu endüstrilerin çalışmaları sırasında kimyager ve kimya mühendislerine yardım etmektir. Bu nedenle geliştirilen kimya programının amacı; hem kimyanın temel ilkeleri hakkında geniş bilgiye, hem de ileri teknoloji içeren özel teçhizatlı laboratuarlarda çalışma becerisine sahip teknikerler yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Kimyasal madde üreten veya kimyasal madde kullanarak üretim yapan işyerlerindeki laboratuarlarda kimya mühendisleri ve kimyagerler tarafından hazırlanan iş planı ve programına göre, istenen kalitede ürün elde edilmesi için gerekli işleri yürüten kişidir.

Meslekte ilerleme

“Kimya”Kimya Teknolojisi” ön lisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı’nda başarılı oldukları taktirde “Kimya”, “Kimya Mühendisliği”, “Biyokimya”, “Çevre Mühendisliği” lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

Kimya teknikerlerinden, işyerlerinde çalışırlarken başarılı olanlar kısım şefi, müdür yardımcısı olabilirler.

Laboratuvar Teknolojisi Bölümü

Konusuyla ilgili kavram ve ilkeleri özümsemiş, yeni sistemleri ve teknolojik yöntemleri takip edebilen, yeni ürün tasarımı, üretimi ve kalite kontrolünü yapabilecek yeteneklere sahip, , kalite güvence de dahil olmak üzere iş hazırlama, tasarım, laboratuvar ve üretim birimlerinde görev alabilecek nitelikte teknik elemanlar yetiştirmektir.

Laboratuvar Teknolojisi Mezunları İş İstihdam Alanları

Laboratuvar Teknolojisi programından mezun olan öğrenciler laboratuvarlarda tekniker olarak çalışabilmektedir. Mezunlar ayrıca Tarım ve Köy İşleri Bakanlığında ve Bakanlığın laboratuvar kısımlarında, Köy Hizmetleri, Devlet Su İşleri, Tarımsal Araştırma Enstitüleri, Tarım İl Kontrol Laboratuvarları, Gıda Kontrol Laboratuvarları, Atık Su Arıtma Tesisleri, Zirai Mücadele Enstitüleri, Toprak-su-bitki, gübre analizleri yapan laboratuvarlar, her türlü gıda, ilaç, tarımsal girdi üreten fabrikalar, belediye bünyesinde kurulan laboratuvarlar, üniversitenin ilgili bölüm laboratuvarlarında, yem fabrikaları laboratuvarlarında gıda üzerine kurulan işletmelerde ve kendi kuracakları özel laboratuvarlarda çalışabilmektedir.

Park ve Bahçe Bitkileri / Peyzaj ve Süs Bitkileri

Program Tanıtımı

Programın amacı: Doğal kaynakların, kültürel mirasın, peyzaj öğelerinin korunması, geliştirilmesi; tarımsal, endüstriyel ve kentsel kullanım dolayısıyla ortaya çıkan çevre sorunlarının giderilmesi;  doğal, kültürel ve sosyo-ekonomik çevreye ilişkin verilerin analizi ve değerlendirilmesi;  evlerin, yolların, kentlerin tüm yeşil alanlarının planlaması ve bu planların uygulanması, sahil düzenlemeleri,  tatil köyleri,  tüm turizm alanlarının çevre düzenlemeleri, milli parklar, doğa koruma alanları gibi insan yaşamına sağlık ve mutluluk katan tüm alanların planlanması ve düzenlenmesi  çalışmalarına yönelik tekniker unvanlı ara eleman yetiştirmektir.

Program mezunları Peyzaj Programı Ön Lisans diploması  ile mezun olurlar.  Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile Orman Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri ve bu kuruma ait fidanlıklar, Karayolları, Devlet Su İşleri, ayrıca Belediyelerin Park ve Bahçeler Müdürlükleri gibi resmi kurumlar ile özel sektöre ait turistik oteller, tatil köyleri ve siteleri, peyzaj mimarlığı büroları, süper marketlerin süs bitkileri satış reyonları, süs bitkileri üreten ve pazarlayan işletmeler ve fidanlıklarda  görev alabilir veya kendi işletmelerini kurabilirler