sayfa iconETKİNLİKLER

Muradiye Bendimahi Balık Göçü Festivali

İNCİ KEFALİ BALIK GÖÇÜ FESTİVALİ’NE HAZIR MISIN?

Dünyada sadece Van’da yaşayan Van Balığı’nın muhteşem göçü, İnci Kefali Balık Göçü Festivali ile coşkulu geçecek.

Bendimahi Çayı’nda 12-13 Mayıs günler arasındaki festival kapsamında, konser, halkoyunları ve çeşitli eğlence programları düzenlenecek. Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Harun Yücel, hafta sonu Muradiye’de düzenlenecek inci kefali festivali ile ilgili basın açıklaması yaptı. Festivalin bu yıl ilkini gerçekleştirdiklerini belirten Yücel, “Oldukça önemli bir balık göçü olayı, sadece Türkiye'de değil dünyada da çok nadir görülen bir şey. Ancak ülkemizdekinin özelliği çok kolaylıkla gelip ulaşılabilecek bir mesafede izlenebilir olmasıdır. Böyle bir görsel şölen sunuyoruz.” dedi.

Fotoğraf galerisine ulaşmak için tıklayınız.